۰

​خیلی از مشتریها تماس میگیرند و سوال میکنند که آیا مشهد برق، ستر و هچر همزمان دارد یا خیر؟
حال سوال این است که ستر و هچر همزمان چیست؟
اصلا ستر چسیت؟
اصلا هچر چیست؟
اصولا ستر و هچر همزمان معنی دارد یا خیر؟

آیا میشود در یک دستگاه همزمان عملیات ستر و هچر را انجام داد؟
برای پاسخ به این پرسشها، بهتر است به طور کامل ذهن شما را آماده کنیم و در نهایت بگوییم که ستر و هچر همزمان امکانپذیر است یا خیر...

آموزش دستگاه جوجه کشی ستر و هچر همزمان

آیا ستر و هچر همزمان فقط یک تبلیغ است؟

به طور ساده و خلاصه تقریبا در تمام تخمها، از روز اول تا سه روز مانده به آخر را ستر نام گذاری میکنند، تقریبا برای تمامی تخمها (به جز تخم شترمرغ) در زمان ستر این ۳ پارامتر باید برقرار شود:

​​سوال اول ستر چیست؟

​۱: دما ۳۷،۵ درجه

​۲: رطوبت ۶۰ درصد

​۳ هر یک ساعت یکبار تخمها بایستی ۴۵ درجه تغییر جهت دهند (جهت جلوگیری از چسبیدن جوجه به پوسته)

​تقریبا در تمام تخمها  سه روز آخر جوجه کشی را هچر نام گذاری کرده اند. در زمان هچر نیز این ۳ پارامتر باید برقرار باشد

​سوال دوم هچر چیست؟

​۱: دما 37.2 درجه

​۲: رطوبت 75 درصد

​۳: چرخش تخم انجام نمیشود

​​تا اینجا متوجه سه تفاوت بین ستر و هچر میشویم:

​۱: دمای ستر با هچر متفاوت است

​۲: رطوبت ستر با هچر متفاوت است

​۳: در ستر چرخش انجام میشود ولی در هچر چرخش تخم انجام نمیشود

چطور میشود در یک دستگاه و در یک کابین، دو دمای مختلف و دو رطوبت مختلف ایجاد کرد؟

مگر در زمان خرید دستگاه یکی از خواسته های مشتری این نیست که دما و رطوبت در تمام نقاط دستگاه یکسان باشد؟

مگر نباید گردش هوا داخل دستگاه اینقدر خوب باشد که دما و رطوبت در تمام نقاط کابین یکی باشد؟

اگر دما و رطوبت در نقاط مختلف داخل دستگاه یکی نباشد،  آیا میشود انتظار بازدهی خوبی داشت؟

​حال سوال اینجاست:

پاسخ: وقتی ما میگوییم دمای دستگاه باید ۳۷،۵ درجه باشد و رطوبت ۶۰ درصد باشد، یعنی اینکه این دما و رطوبت باید در تمام نقاط دستگاه یکی باشد. یعنی تخمی که در بالاترین قسمت دستگاه قرار دارد با تخمی که در یک گوشه در پایین ترین قسمت دستگاه قرار دارد، باید دمای آنها ۳۷.۵ درجه و رطوبت آنها ۶۰ درصد باشد. پس همدما و هم رطوبت بودن تمام قسمت های کابین دستگاه یک امر اساسی در بازدهی بالای دستگاه خواهد بود، در غیر اینصورت اگر دو قسمت دستگاه دارای دو دما و رطوبت مختلف باشد، در یک قسمت تخمها تبدیل به جوجه خواهند شد و در قسمت دیگر خیر.

​​یک نکته مهم قبل از پاسخ نهایی:

​سیرکولاسیون یا گردش هوای داخل دستگاه چیست؟چه تاثیری در بازدهی دارد؟

لذا براحتی میتوان نتیجه گیری کرد که اگر تبلیغ کنیم ستر و هچر همزمان! در حقیقت ناخواسته و ندانسته کیفیت دستگاه را پایین خواهیم آورد و فریاد خواهیم زد این دستگاه سیرکولاسیون و گردش هوای مناسبی ندارد و دما و رطوبت همه جای این دستگاه یکی نیست

۱: همانطور که میدانیم هوای گرم سبکتر از هوای سرد میباشد و هوای گرم تمایل دارد رو به بالا حرکت کند. لذا اگر گردش هوای خوبی نداشته باشیم کف دستگاه سردتر از بالای دستگاه خواهد بود. میدانیم که دمای ستر ۳۷،۵ درجه و دمای هچر ۳۷،۲ درجه میباشد. لذا در صورت نداشتن گردش هوای خوب، دمای کف دستگاه به دمای هچر نزدیکتر خواهد بود.

۲: از طرفی میدانیم که هوای مرطوب سنگین تر میباشد و تمایل دارد در قسمت پایین بماند و هوای بالا خشک تر باشد. لذا در صورتی که گردش هوای خوبی نداشته باشیم هوای کف دستگاه مرطوبتر خواهد بود. میدانیم که رطوبت ستر ۶۰ درصد و رطوبت هچر ۷۵ درصد میباشد. لذا در صورت نداشتن گردش هوای خوب، رطوبت کف دستگاه به رطوبت هچر نزدیکتر خواهد بود.

۳: کف دستگاه چون طبقه (راک) ندارد لذا چرخش انجام نمیشود و اصل سوم یعنی عدم چرخش تخمها در زمان هچر، در کف دستگاه برقرار خواهد بود.

​سخن پایانی و نتیجه گیری

​لذا در صورتیکه قبول کنیم، سیرکولاسیون یا همان گردش هوای داخل دستگاه خوب نباشد، و دما  و رطوبت در تمام نقاط یکی نباشد، به طور تقریبی میتوانیم بگوییم که کف دستگاه به هچر نزدیکتر است.
توجه کنید گفتیم به طور تقریبی. یعنی اینکه دمای کف دستگاه دقیقا ۳۷.۲ درجه نیست و رطوبت کف دستگاه نیز دقیقا ۷۵ درصد نیست. لذا دقیقا پارامترهای هچر برقرار نیست و نمیتوان انتظار هچ بالا داشت.


با توضیحات بالا و مشاهده عکس دستگاه هایی که تبلیغ میکنند ستر و هچر همزمان! میتوانید به دروغین بودن این تبلیغ پی ببرید و با چشم باز خرید نمایید.
در زیر عکس چند مدل دستگاه که تبلیغ ستر و هچر همزمان میکنند آورده شده است:

نتیجه:​​​​​​​

​یکی از مهمترین عللی که همیشه تاکید میشود ستر باید از هچر جدا باشد، احتمال تاثیر عفونت جوجه های تازه متولد شده مریض، بر روی تخمهای ستر میباشد.
چرا که دستگاه هچر مانند اتاق زایمان میباشد و در زمان هچر تخمها باز میشوند و اگر جوجه ای مریض باشد، این آلودگی بر روی تخمهای ستر که تازه جنین در آنها شکل گرفته است تاثیر منفی خواهد گذاشت.

تاثیر عفونت در ستر و هچر همزمان

یک دستگاه میتواند یا ستر باشد یا هچر (یعنی دو کاره باشد) یعنی اینکه یا در تنظیمات ستر باشد و دما و رطوبت را برای ستر تنظیم کند و چرخش تخم انجام شود و یا در حالت هچر باشد و دما و رطوبت در حالت هچر تنظیم شود و چرخش انجام نشود.
ولی به دلایلی که ذکر شد، نمیتواند همزمان هم ستر و هم هچر باشد.​
دلیل اصلی آن هم این است که نمیتوان داخل یک کابین دو دما و دو رطوبت مختلف ایجاد کرد.

​​​دستگاه مشهد برق و ستر و هچر در یک دستگاه!

ولی......

​دستگاه های مشهد برق این قابلیت را دارند که به صورت اتومات از ستر وارد هچر میشوند.

به عنوان مثال وقتی تخم مرغ داخل دستگاه جوجه کشی مشهد برق میگذارید و از منوی انتخاب پرنده، مرغ را انتخاب میکنید، روز شمار دستگاه از روز اول به صورت اتوماتیک شروع به شمردن میکند و حتی با قطع برق نیز حافظه پاک نمیشود.
در طی 18 روز اول که ستر میباشد، چراغ ستر روشن میباشد و دما و رطوبت در حالت ستر تنظیم میباشد و چرخش تخم نیز انجام میشود.
اول روز نوزدهم که زمان هچر فرا میرسد، به صورت اتومات چراغ ستر دستگاه خاموش شده و چراغ هچر دستگاه روشن میشود و به کاربر زمان هچر را اطلاع میدهد. حال دستگاه به هچر تبدیل شده است.
لذا کاربر تخم ها را داخل سبد های هچری میگذارد و سبد های هچری را روی طبقات قرار میدهد.
​​​​​​​در کل دوره جوجه کشی مراحل برای کاربر به صورت هوشمند SMS (پیامک) میشود.

بهترین روش گذاشتن تخم به صورت تدریجی داخل دستگاه جوجه کشی

​اگر گله یا مولد دارید و نمیتوانید دستگاه جوجه کشی را به یکباره پر کنید و میخواهید به صورت تدریجی و یا روزانه تخم تازه داخل دستگاه بگذارید، بهترین روش این میباشد که دو دستگاه داشته باشید.
یک دستگاه را در حالت ستر تنظیم کنید و همیشه به عنوان ستر استفاده شود.
دستگاه دیگر را در حالت هچر تنظیم کنید و همیشه در حالت هچر باشد.

در این صورت بایستی بر روی تخم هایی که داخل ستر میگذارید، تاریخ گذاشتن آن ها را داخل ستر یاد داشت کنید.
به عنوان مثال اگر تخم بوقلمون را داخل ستر گذاشتید، چون تخم بوقلمون 28 روزه تبدیل به جوجه میشود، بعد از گذشت 25 روز، یعنی روز 26 آن ها را به هچر منتقل میکنید.
توجه داشته باشید چون تخم ها فقط حدود 3 الی 4 روز داخل دستگاه هچر میباشد، لذا ظرفیت هچر همیشه کمتر از ظرفیت ستر میباشد.
به عنوان مثال برای یک ستر جوجه کشی 500 تایی، یک هچر در حدود 150 الی 200 تایی کافیست

​در نهایت در اینجا فیلمی را برای شما گذاشته ایم که مشتری محترم ما آقای جنگ آزما از شهرستان بوانات از استان فارس، در دستگاه ۱۶۸ تایی مشهد برق، طبقه پایین را ثابت کرده و از آن به عنوان هچر استفاده کرده است.
ولی به دلایلی که ذکر کردیم پیشنهاد میکنیم برای داشتن بیشترین درصد بازدهی این کار را انجام ندهید.

ایشان به این روش عمل کرده اند:
۱: پیچ های پایین ترین طبقه دستگاه را از تسمه متصل به موتور چرخش جدا کرده اند که ثابت شود و سبدی را داخل آن گذاشته اند که از آن به عنوان هچر استفاده نمایند.

۲: تخمهایی که داخل شانه ها در طبقات دیگر میگذارند را تاریخ میزنند. به عنوان مثال اگر تخم بوقلمون در یک طبقه گذاشته اند، یاد داشت میکنند که چه تاریخی آنها را داخل دستگاه گذاشته اند و چون تخم بوقلمون ۲۸ روزه باز میشود، روز ۲۶ تخمها را به داخل سبد طبقه پایین (هچر) انتقال میدهند که ۳ روز آخر داخل هچر باشند و جوجه از تخم خارج شود (تخمها باید ۳ روز در هچر باشند)​​​​​​​

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش

سبد خرید