در ابتدا در صورت تمایل، برای ورود به کانال تلگرام مشهد برق روی لینک زیر کلیک نمایید.در صورت عضویت در کانال تلگرام مشهد برق، از تازه ترین خبر ها و قیمت ها و محصولات جدید ما مطلع خواهید شد:
عضویت در کانال تلگرام مشهد برق
1- محفظه یا بدنه که میتوان از مواد مختلفی نسبت به ساخت آن اقدام کرد، یک محفظه خوب باید عایق حرارتی باشد.
2- کنترلر دستگاه جوجه کشی برای کنترل اتوماتیک دما و رطوبت و اکسیژن داخل دستگاه و همچنین کنترل چرخش تخم ها
3- المنت متناسب با حجم محفظه و ظرفیت دستگاه برای تامین گرمای مورد نیاز دستگاه که در ادامه توضیح خواهیم داد برای هر ظرفیتی از چه نوع المنتی استفاده کنید
4- ظرف آب برای تامین رطوبت داخل دستگاه که در ادامه نحوه ایجاد رطوبت را با کمترین هزینه و ایده آل ترین روش توضیح خواهیم داد که با این روش براحتی خواهید توانست رطوبت ستر و هچر (75درصد) را بدون هیچ گونه مشکلی تامین نمائید
5- فن گردش هوا (سیرکولاسیون) برای گردش هوای تمام محفظه دستگاه و یکدست نمودن دما و رطوبت داخل دستگاه در تمام نقاط دستگاه و همچنین ایجاد رطوبت طبیعی که در ادامه توضیح خواهیم داد برای هر ظرفیتی از چه نوع فنی استفاده کنید
6- فن برای تهویه اضطراری برای زمانیکه دما یا رطوبت از حد مجاز خارج شد و همچنین تامین اکسیژن داخل دستگاه و دفع دی اکسید کربن که در ادامه توضیح خواهیم داد برای هر ظرفیتی از چه نوع فنی استفاده کنید
6- شانه تخم برای قرار گیری تخمها داخل آن در زمان ستر (در ادامه در مورد ستر و هچر و تفاوت های آن ها توضیح خواهیم داد)
7- سبد هچر برای زمان هچر (سه روز پایانی) جهت باز شدن تخمها و جلوگیری از افتادن جوجه ها از طبقات مختلف به کف دستگاه
8- موتور گیربکس دار برای حرکت راک ها و چرخش تخم ها و جلوگیری از چسبیدن جنین به پوسته تخم
9- راک متحرک و پایه ثابت برای قرار گیری شانه های تخم بر روی آن و انجام عمل چرخش تخم ها
لازم به ذکر است در این نوع دستگاه جوجه کشی چرخش تخمها و کنترل دما و رطوبت به صورت کاملا اتوماتیک صورت گرفته و همچنین نیازی به هیچ تنظیماتی در حالت ستر و یا هچر ندارد و فقط کافیست تخم ها را داخل دستگاه قرار داده و کلید شروع را بزنید و روز آخر جوجه ها را از داخل دستگاه خارج نمایید.
برای ساخت دستگاه جوجه کشی نیاز به یک بدنه دارید که بتوانید راک ها و شانه ها را داخل آن قرار دهید. شما میتوانید از بدنه یخچال های قدیمی استفاده کنید. بهترین و ارزانترین راه این میباشد که به تعمیرگاه های یخچال های خانگی مراجعه نمائید و با کمترین هزینه یک عدد بدنه خالی یخچال اسقاطی را خریداری نمائید.
راه حل دوم استفاده از MDF میباشد که البته پیشنهاد نمیشود چرا که داخل دستگاه جوجه کشی دارای رطوبت میباشد و این رطوبت باعث باد کردن یا پوسیدن MDF خواهد شد.
راه حل سوم استفاده از هایگلس یا همان جنسی میباشد که به اصطلاح عامیانه به آن PVC میگویند. PVC به نسبت MDF گرانتر میباشد ولی ایرادات خاص خود را دارد. ولی ساخت آن بسیار راحت بوده و در کمترین زمان ممکن میتوانید آن را بسازید. برای مطالعه معایب جنس PVC اینجا را مطالعه نمائید. (مطالعه معایب PVC)
راه حل چهارم که گرانتر میباشد ولی کار صنعتی میباشد، به کارخانه هایی که یخچال های صنعتی درست میکنند مراجعه کنید و ابعاد بدنه مورد نظر را اعلام کنید که یک بدنه از جنس استیل و کاملا مستحکم و عایق برای شما بسازند.
برای آنکه بتوانیم نیروی موتور را به شانه ها انتقال دهیم باید آنها را درون راک قرار دهیم. راک قاب فلزی شکل است که به صورت چهار گوش بوده و از جنس گالوانیزه یا آلومینیوم ساخته می شود.
راک در اندازه های استاندارد ساخته می شود تا همه نوع شانه جوجه کشی در آن جای بگیرد.
برای ساخت راک ها بایستی شانه تخم جوجه کشی را در اختیار داشته باشید تا بتوانید با توجه به اندازه های شانه، راک را بسازید. البته ما برای راحتی کار شما، در همین سایت اندازه استاندارد شانه ها را دقیق نوشته ایم. کافیست که به صفحه شانه های جوجه کشی مراجعه کنید و توضیحات هر مدل شانه را مطاله نمائید.
قبل از توضیحات به فیلم زیر توجه کنید. در این فیلم روش تبدیل حرکت دورانی موتور به حرکت رفت و برگشت (حالت پیستونی) شبیه سازی شده است:
برای مشاهده فیلم در سایز بزرگتر روی آن کلیک نمایید
راک ها را باید بر روی ستون های نگه دارنده نصب کنیم. سپس آنها را توسط تسمه های اتصال دهنده به یکدیگر متصل می کنیم تا در هنگام چرخش با یکدیگر و توسط یک موتور گیربکس به حرکت در آیند. درضمن نیازی نیست که هر چهار طرف راک ها را توسط تسمه اتصال دهنده به هم متصل کنیم .این تسمه را می توان فقط برای یک طرف هم مورد استفاده قرار داد.
فاصله بین راک ها از هم باید 10 سانتی متر باشد تا به راحتی بتوان شانه ها را جابه حا کرد. برای نصب راک ها بر روی ستون های اصلی باید بر روی ستون ها به فاصله های 10 سانتیمتر سوراخهایی با دریل ایجاد کرد.
توجه داشته باشید که فاصله بالاترین راک در حالت افقی تا سقف جعبه باید حدود 15 الی 20 سانتی متر باشد. فاصله پایین ترین شانه تا سر فن دستگاه نیز باید 15 الی 20 سانتی متر باشد. فاصله شانه ها تا دیواره های کناری باید حداقل 5 سانتی متر باشد.
پس از ساخت سیستم لولایی راک ها و جاسازی آن داخل بدنه نوبت به نصب موتور چرخش می رسد. برای نصب موتور باید محل دقیق موتور و همچنین اندازه بازوهای بزرگ و کوچک را مشخص کنیم. در صورت عدم دقت در این قسمت ممکن است به موتور فشار وارد شود و یا نیروی کامل موتور به سیستم لولایی منتقل نشود ویا زاویه های چرخش در دوطرف یکسان نباشد.
پس از نصب راک ها بر روی ستون های اصلی و متصل کردن آنها توسط تسمه اتصال دهنده به هم نوبت به تعیین اندازه بازوی بزرگ و کوچک می رسد. بازوی بزرگ را به تسمه اتصال دهنده راک ها متصل می کنیم و بازوی کوچک را به شافت موتور متصل می کنیم. سپس بازوی بزرگ و کوچک را به هم دیگر لولا می کنیم. اندازه بازوی بزرگ هر چه بلند تر و اندازه بازوی کوچک هرچه کوتاهتر باشد باشد نیروی بیشتری از موتور به راک ها انتقال داده می شود.
اندازه بازوی بزرگ حد اقل بایستی 40 سانتی متر باشد. بازوی بزرگ را معمولا به راک وسط متصل می کنیم. در این حالت با بالا رفتن و پایین آمدن بازوی بزرگ راکها به سمت بالا و پایین می رود.
ابتدا بازوی بزرگ را به سمت بالا هدایت می کنیم. دراین حالت راکها به سمت بالا رفته و پس از آنکه زاویه بین آنها با خط افق به 45 درجه رسید محل سر آزاد بازوی بزرگ را بر روی بدنه علامت می گذاریم. سپس بازوی بزرگ را به سمت پایین هدایت می کنیم تازاویه راک به 45 درجه برسد. در این حالت محل سر آزاد بازوی بزرگ را بر روی بدنه علامت می زنیم. توجه داشته باشید که علامتها در راستای تسمه اتصال دهنده باشد تا زاویه چرخش دقیق باشد.
در مرحله بعد باید اندازه بازوی کوچک را مشخص کنیم. برای تعیین اندازه بازوی کوچک باید فاصله بین محلهای علامت گذاری شده در حالت بالا و پایین بر روی بدنه را مشخص کنیم.
فاصله بین این دو نقطه محل قرار گیری شفت موتور گیربکس می باشد. برای تعیین اندازه بازوی کوچک باید اندازه فاصله بین دو علامت را اندازه گیری کنیم .
سپس اندازه بدست آمده را نصف می کنیم. این مقدار اندازه بازوی کوچک است. معمولا اندازه بازوی کوچک حدود 8 الی 8.5 سانتی متر محاسبه میشود.
پس از تعیین محل موتور و نصب آن در محل مورد نظر و تعیین اندازه بازوهای بزرگ و کوچک باید یک سربازوی کوچک را به شافت موتور متصل کرد و سر دیگر آن را به صورت لولایی به بازوی بزرگ متصل کرد.
در جدول زیر وات المنت برای دستگاه های با ظرفیت مختلف آورده شده است:
نوع المنت برای دستگاه جوجه کشی متناسب با ظرفیت آن | |
---|---|
84 تایی: | یک عدد المنت 300 وات |
126 تایی: | یک عدد المنت 300 وات |
168 تایی: | یک عدد المنت 300 وات |
210تایی: | یک عدد المنت 300 وات |
252 تایی: | یک عدد المنت 300 وات |
420 تایی: | یک عدد المنت 500 وات |
504 تایی: | یک عدد المنت 500 وات |
588 تایی: | یک عدد المنت 500 وات |
1000 تایی: | یک عدد المنت 500 وات و یک عدد المنت 300 وات به صورت موازی (مجموع 800 وات) |
1500 تایی: | دو عدد المنت 500 وات به صورت موازی (مجموع 1000 وات) |
2000 تایی: | دو عدد المنت 500 وات به صورت موازی (مجموع 1000 وات) |
در حالت کلی اینکه المنت چند وات باشد به اندازه و ابعاد دستگاه جوجه کشی بستگی دارد. البته توان المنت به نوع جنس بدنه دستگاه و عایق بندی آن نیز به شدت وابسته میباشد. جدول بالا با توجه به یک بدنه عایق خوب محاسبه شده و در عمل پاسخگویی خوبی داشته است. اگر توان المنت به درستی محاسبه نشود، دما نوسان خواهد داشت.
اگر دقت کرده باشید، زمانیکه یک لامپ را خاموش میکنید، با وجود خاموش شدن لامپ بدنه لامپ هنوز داغ میباشد و زمانی در حد چند ثانیه یا دقیقه لازم خواهد بود که بدنه لامپ سرد شود. این امر در مورد المنت نیز صادق میباشد. اگر توان المنت زیاد باشد باعث خواهد شد وقتی دما به 37.5 درجه رسید و کنترلر فرمان خاموشی المنت را صادر میکند، با وجود خاموشی المنت بدنه آن داغ میباشد و ممکن است دما از 37.5 تا 38 درجه و حتی بیشتر نیز بالا رود. این امر نشاندهنده این میباشد که توان المنت زیاد میباشد. از طرفی اگر توان المنت کم انتخاب شود باعث خواهد شد وقتی دما زیر 37.5 رسید و کنترلر فرمان روشن شدن المنت را صادر کرد، گرمای المنت به اندازه کافی نباشد و تا زمان حرارت دهی چند ثانیه یا چند دقیقه طول بکشد و این امر باعث خواهد شد که با وجود روشن بودن المنت، دما تا زیر 37 درجه نیز پایین رود.
با توجه به اینکه المنت زیر 300 وات در بازار یافت نمیشود، در صورتیکه به این نتیجه رسیدید که وات المنت شما زیاد میباشد، بهتر است از دیمر برای کم کردن توان المنت استفاده نمائید. البته با توجه به نوع عملکرد کنترلر های مشهد برق، در صورت استفاده از کنترلرهای مشهدبرق، نیازی به استفاده از دیمر نمیباشد. در ضمن به هیچ وجه از لامپ برای ایجاد گرما استفاده نکنید. همان طور که میدانید لامپ توسط ساطع کردن نور، گرما ایجاد میکند و تابش نور لامپ بر روی جسم باعث ایجاد گرما میشود. حال در صورت استفاده از لامپ، قسمتی از تخم ها که نور لامپ به آن بتابد گرمتر خواهد بود از قسمت دیگر تخم که نور لامپ بر روی آن نتابیده است. لذا استفاده از لامپ برای ایجاد گرما در دستگاه جوجه کشی به هیچ وجه توصیه نمیشود.
برای تامین رطوبت داخل دستگاه نیز با این روشی که اعلام میکنیم نیازی به رطوبت ساز نیست. البته فقط و فقط در صورت استفاده از کنترلرهای مشهد برق. چرا که کنترلرهای مشهد برق، با کنترل دور فن ها ( فن تهویه اضطراری و فن دایم کار سیرکولاسیون گردش ها) میتوانند مقدار رطوبت را به صورت دقیق کنترل و تامین نمایند. به این صورت که یک فن را روی ظرف آب به گونه ای قرار دهید که جریان هوا به سمت آب برقرار باشد. این همان فن دایم کار میباشد که برای گردش هوای داخل دستگاه استفاده میشود. وزش باد به سمت آب باعث ایجاد رطوبت خواهد شد. البته ممکن است سوال کنید که آیا این روش میتواند رطوبت 75 درصد را برای زمان هچر و مخصوصا برای یک دستگاه بزرگ صنعتی ایجاد نماید؟ در جواب باید گفت ما به شما روشی را پیشنهاد میکنیم که اگر توسط این روش عمل کنید نیازی به فن اضافه برای ایجاد رطوبت نخواهید داشت و با همان فن دایم کار میتوانید رطوبت را ایجاد کنید.
نکته مهم در ایجاد رطوبت اندازه ظرف آب و اندازه و تعداد فن ها میباشد. هرچه ظرف آب بزرگتر باشد و مساحت بیشتری از کف دستگاه جوجه کشی را بگیرد رطوبت بیشتر و سریع تر تولید خواهد شد.تعداد فن ها و ابعاد فن ها نیز به اندازه دستگاه بستگی دارد.
توسط عکس زیر میتوانید بهترین نوع دستگاه را بسازید:
همان طور که در عکس بالا میبینید در بالای دستگاه یک عدد فن گذاشته میشود. این فن برای تهویه اضطراری میباشد که کار آن بیرون راندن اضافه دما و اضافه رطوبت از داخل دستگاه به سمت بیرون دستگاه میباشد. فلش سبز رنگ کنار آن نشان میدهد که جهت وزش باد آن باید به سمت بیرون باشد. برای بیرون رفتن هوا کافیست که چند سوراخ با مته شماره 10 در زیر پره های فن قرار دهید. بهترین نوع فن برای تهویه اضطراری، فن 12 در 12 سانتی با ولتاژ 220 ولت است.
همچنین برای چرخش هوای داخل دستگاه بایستی یک فن داخل دستگاه به صورت دایم روشن باشد که به واسطه آن دما و رطوبت همه قسمت های داخل دستگاه یکسان باشد. برای این منظور، یک عدد فن بر روی المنت قرار میگیرد که کار آن گردش هوای داخل دستگاه و یکدست کردن دما و رطوبت داخل دستگاه میباشد. جهت وزش باد آن نیز مطابق فلش سبز رنگ، به سمت پایین میباشد.
همچنین در راستای فن دایم کار، بر روی بدنه دستگاه چند عدد سوراخ با مته شماره 10 باید قرار دهید. این سوراخ ها جهت ورود اکسیژن به داخل دستگاه میباشند.
برای کنترل دما و رطوبت داخل دستگاه نیز میتوانید از کنترلر های داخب سایت استفاده کنید. کنترلر به صورت اتوماتیک دما و رطوبت را کنترل میکند. در صورتی که دما کمتر از حد مجاز باشد، کنترلر المنت یا لامپ رشته ای داخل دستگاه را روشن خواهد کرد و در صورتی که دما به مقدار مجاز رسید، کنترلر المنت یا لامپ رشته ای داخل دستگاه را خاموش خواهد کرد.
همچنین اگر رطوبت داخل دستگاه کمتر از حد مجاز باشد کنترلر با کنترل دور فن ها، رطوبت را کنترل خواهد نمود.قابل ذکر است که تمام کنترلر های موجود در این سایت هم دما و هم رطوبت را کنترل میکند و هم به عنوان یک تایمر چرخش موتور, زاویه راک ها را کنترل میکنند تا تخم ها چرخش داشته و جنین به پوسته نچسبد. تمامی کنترلر های موجود در این سایت دارای فن تهویه اضطراری نیز میباشند که در صورت افزایش بیش از حد دما یا رطوبت فعال میشود و دما یا رطوبت اضافه را ازدستگاه خارج میکند.
در نهایت برای راه اندازی سیستم و کنترل دما و رطوبت و چرخش موتور می توانید از کنترلر های موجود در همین سایت استفاده کنید.
آدرس دفتر جهت خرید کنترلر: مشهد - بین امامت 7 و 9 - پاساژ عمارت - طبقه اول - واحد 301 - مشهد برق
آدرس انبار جهت بازدید و خرید دستگاه جوجه کشی: مشهد - بین میدان شهید فهمیده و میدان سپاد - شهید طرحچی 1(چراغچی ۴۹) مشهد برق
05136110460(4خط)(تماس 10 الی 14 و 15الی 19) (راهنمایی و مشاوره خرید و پشتیبانی 24 ساعته از طریق تماس تلفنی ،واتزاپ و تلگرام 09923887708-09156851224)
کانال تلگرام مشهد برق: mashhad_bargh@
فروشگاه اینترنتی مشهدبرق
تمامی فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است. شرکت مشهد برق در زمینه فروش دستگاه های جوجه کشی و لوازم ساخت ماشین جوجه کشی و انواع کنترلر های ماشین جوجه کشی، دارای مجوز نماد اعتماد الکترونیکی از وزارت صنعت، معدن و تجارت میباشد.
تاسیس: سال 1385